Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Ujvári János diplomadíj-pályázat

2024. április 9, kedd

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Ujvári János diplomadíj-pályázatot írt ki, melynek célja a szellemi tulajdonvédelmi ismeretek növelése az alap- és mesterképzésben részt vevő, végzős hallgatók körében.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat arra motiválja a végzős hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját szellemi tulajdonvédelmi szempontból is megvizsgálják. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemi tulajdonvédelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi vonatkozásaiba, és olyan tudásra tesznek szert, amelyet a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

A pályázaton való részvétel során a diákok értékes szakmai képzésben részesülnek térítésmentesen, valamint szakmai támogatást is kapnak pályázati anyaguk elkészítéséhez. A legjobb pályázatok kategóriánként komoly anyagi elismerésben részesülnek.

A pályázati kiírás tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat, egyben utal a honlapra, ahol részletes tájékoztatás érhető el a feltételekről. Bármilyen további kérdésben az ujvaridiplomadij@hipo.gov.hu e-mail címen adnak tájékoztatást.

A pályázatról részletes információ az SZTNH képzési oldalán található:

sztnh.gov.hu