Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Idén is sok hallgató gyűlt össze a „Hova tovább?!” szakmai tájékoztató napon

2024. április 18, csütörtök

A felsőbb éves általános orvostan- és gyógyszerészhallgatókat tájékoztató "Hova tovább?!" szakmai rendezvényt március 27-én szervezték a pécsi orvoskar Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Irodájának munkatársai a dr. Romhányi György aulában, illetve az új elméleti tömb SIOT0032-es előadótermében. Idén is sok hallgató érdeklődött az előadások iránt és nyüzsgött a standoknál.

Az immár hagyománynak számító szakmai tájékoztató nap elsődleges célja, hogy hasznos információkkal lássa el a felsőbb éves általános orvostan- és gyógyszerészhallgatókat, segítve őket a szakmai előmenetelükkel kapcsolatos döntések meghozatalában. Minden évben nagy érdeklődés övezi a rendezvényt, idén sem volt ez másként.

Az egyetem vezetőinek megnyitója után a doktori képzésről (PhD) dr. Szekeres Júlia professzor, a Doktori és Habilitációs Tanács elnöke, a rezidensképzésről dr. Forrai-Werling Márta, a Szak- és Továbbképző Központ igazgatója beszélt, aki - dr. Papp Dávidnak, az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság osztályvezetőjének betegsége miatt -  ismertette a rezidens ösztöndíjrendszert is. A Klinikai Központ tevékenységéről dr. Boncz Imrét, a PTE Klinikai Központ stratégiai elnökhelyettesét hallhatták. Dr. Verzár Zsófia, a Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezetének megyei alelnöke felvételről a Magyar Orvosi Kamaráról, dr. Hernádi Árpád, a Magyar Rezidens Szövetség pécsi régióelnöke a Magyar Rezidens Szövetségről, a pályakezdők szakmai érdekvédelméről pedig - ugyancsak felvételről - dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke tartott tájékoztatót.

Az előadásokkal párhuzamosan az oktatókórházak, a PTE Klinikai Központ, a gyógyszerészet és a gyógyszerellátás munkáltatóinak a standjainál is tájékozódhattak a hallgatók.

Fotó:

Verébi Dávid