Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Ben West és Kenneth Erhahon motivációs beszéde – április 25.

2024. április 18, csütörtök

„Far away from home” címmel a mentális egészség témájában tart inspiráló, problémafeltáró- és megoldó előadást az Egyesült Királyságból Ben West és Kenneth Erhahon április 25-én, 18 órától a pécsi orvoskar dr. Romhányi György aulájában a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak azért, hogy segítsék őket a vizsgaidőszak, illetve a hétköznapok nehézségeinek kezelésében.

A PTE ÁOK Angol-Német Hallgatói Önkormányzatának (EGSC) rendezvénye főként azokat a hallgatókat szeretné támogatni, akik diákéveiket az otthonuktól távol töltik, ami komoly kihívásokat jelenthet a mindennapokban.

Ben West 21 évesen elnyerte a Pride of Britain-díjat, a Diana-díjat és a Mental Health Hero Awardot a The Sun Who Cares kezdeményezés részeként. Az ITV News-on és a BBC Newsbeaten is beszélt a mentális egészségről, és korábban szorosan együttműködött a LinkedInnel és „Changemakers” nevű izgalmas, új partnerségükkel. Bátyjának négy évvel ezelőtti, váratlan öngyilkossága arra késztette, hogy fájdalmát a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosságba és az öngyilkosság megelőzéséért folytatott kampányba összpontosítsa.

Kampánya során arra törekszik, hogy megváltoztassa a mentális egészséghez való hozzáállást, különösen az iskolákban és az oktatási rendszerben. A #SaveOutStudents egyike volt az általa kezdeményezett legújabb kezdeményezéseknek. Ennek során petíciót fogalmaztak meg a change.org oldalon és kötelező képzésre szólítottak fel minden gondozót, akik a mentálhigiénés elsősegélynyújtás terén dolgoznak. Egy napon belül több mint 15 ezer aláírás gyűlt össze, mára pedig már több mint 200 ezer.

Ben a We Are Beyond nagykövete és tagja a Wagamama igazgatótanácsának is, támogatja a Student Mental Health Awareness sorozatot, „Conversations off Campus” címmel. Dolgozik azért, hogy reflektorfénybe helyezze a fiatalok mentális egészségét, szerepelt a Sky & BBC News műsorában, és számos panelen vett részt az M&C Saatchi Group és a Financial Times számára. Jelenleg is számos izgalmas projekten dolgozik, „Ez a könyv megmentheti az életed: megtörve a csendet a mentális egészségügyi vészhelyzet körül” címmel kötete is megjelent 2022 áprilisában.

Shocka, azaz Kenneth Erhahon művész és mentálhigiénés aktivista. 2008-ban vált ismertté, amikor kiadta a Beast on the loose című kislemezét, ennek köszönhetően csatlakozott a Marvel rapcsoporthoz. 2014-ben úgy döntött, hogy független előadóként tevékenykedik, 2018 októberében jelent meg új kislemeze, a Self Love. Ez az album a mentális egészségügyi problémákkal kapcsolatos személyes utazását mutatja be, arról szól, hogyan birkózott meg ezekkel a nehézségekkel. Úgy véli, azzal, hogy megtanít valakit arra, hogyan szeresse és becsülje önmagát – függetlenül attól, hogy milyen a háttere vagy az identitása –, az segít abban, hogy pozitívan szemlélje az életet. 2018. január 27-én „Fire in the Booth” címmel szólóalbumot és "Self Love" címmel kislemezt is kiadott.

2018-ban Shocka szerepelt a Roundhouse podcastjában, melyben útmutatást és támogatást nyújtott a feltörekvő zenészeknek azzal kapcsolatban, hogyan kezeljék mentális egészségüket. 2019 elején az ITV News-nak adott interjújában beszélt a show-business csúcs- és mélypontjairól, valamint a The Pit LDN-nek adott riportjában is erről a témáról nyilatkozott. 2019. április 26-án adta ki harmadik EP-jét, a Conscious Crudot. Szerepelt a Barcroft Studios által készített "Mind Yourself" című, tíz epizódos sorozatban is, melyben azokra a fiatalokra összpontosított, akik rossz mentális állapotúak vagy már gyógyulófélben vannak, kiemelve a skizofrénia és a szorongásos zavar elleni küzdelmet.