Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Örömzene az orvoskaron: Tavaszi Koncerttel indul az április

2022. március 31, csütörtök

A világjárvány miatti hosszú szünetet követően idén április 5-én újfent megrendezik a nagy hagyománnyal bíró Tavaszi Koncertet a PTE orvoskarán, ahol hallgatók, oktatók és munkatársak örömzenélnek. Az ingyenes koncertre nem csak az egyetemi polgárokat, hanem minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A Tavaszi Koncertet 2011 óta rendezik meg évről évre a pécsi orvosin, és a szintén tradicionális Adventi Koncerttel együtt nagy népszerűségnek örvend. Célja, akárcsak év végi párjának, hogy a kar hallgatói, oktatói és munkatársi szélesebb körben örvendeztethessenek meg minden zenekedvelőt. A pandémia miatt a 2020-as és a 2021-es koncert elmaradt, de 2022. április 5-én 19 órakor ismét felcsendülnek a dallamok az orvoskar dr. Romhányi György Aulájában.          

A változatos zenei programot ezúttal Gilincsek Balázs állította össze. A fiatal orvostanhallgató nemrég vette át ezt a feladatot dr. Fülöp Balázstól, aki mögött számos nagy sikerű Adventi és Tavaszi Koncert szervezése áll már. Idén a zenei repertoár összeállításán kívül a szervezői feladatokban a Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda munkatársai is boldogan vállaltak szerepet.

Az április első keddjén tartandó koncerten többféle műfaj is képviseltetni fogja magát: a komolyzene mellett helyet kap a népzene, a pop, valamint a rock is. A koncerten a korábbi előadók egy része ismételten fellép, továbbá új színfoltként az X-Faktor 10. évadának negyedik helyezettje, Mehringer Marcell és zenekara is gazdagítja az előadók sorát.

Az örömzenélést nem csak az orvoskar vagy a PTE polgárai élvezhetik, a rendezvény külsősök számára is nyitott. A részletes program ide kattintva érhető el

A Tavaszi Koncertről további információk az alábbi Facebook-eseménynél találhatók.