Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Dr. Kóbor Péter: oktatóként és fociedzőként is igyekszem fejleszteni magam

2024. június 14, péntek

A PTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetében oktató dr. Kóbor Péter hatalmas focirajongó. Egyetemi adjunktusként és a PEAC utánpótlásedzőjeként is tevékenykedik. Rendszeresen kilátogat Londonba, ha Arsenal meccsről van szó, és figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi labdarúgás eseményeit is. 

Már fiatal korában elkezdett intenzíven érdeklődni a sportág iránt, ugyanakkor sosem volt célja, hogy focista karriert fusson be - nyilatkozta az Univ Pécsnek. Elmondta, hogy a biológia tantárgy jobban felkeltette az érdeklődését, ezért jelentkezett a PTE kutató biológus szakára, ahonnan a pécsi orvoskar PhD-képzésére vitte útja, így jutott el végül az Élettani Intézetbe, ahol angol és magyar nyelven egyaránt oktat. 

„Élvezem, szeretem az oktatást, szimpatikusak a hallgatók, és a visszajelzések szerint ők sem elégedetlenek velem. Ez mindenképp jó érzés, persze mindig igyekszem újítani, fejleszteni magamat az oktatásban, mint ahogy labdarúgó edzőként is fontos a folyamatos önképzés” - fogalmazott.

Az interjúból az is kiderül, hogy a fia edzője felkérte egyszer, hogy helyettesítse őt az utánpótlás-csapat meccsén. Így került a PEAC-hoz, miután megszerezte edzői képesítését. 

A magyar válogatottból Varga Barnabást emelte ki kedvenceként, ugyanis az ő esete példaértékű. A vas vármegyei játékosról 22 éves korában mindenki lemondott sikertelen eredményei miatt, jelenleg pedig neki köszönheti a magyar csapat a kiemelkedő támadójátékot. „Ezért nem szabad senkit leírni, ha 20-22 évesen esetleg még nem kész játékos” – nyilatkozta Kóbor Péter. 

Kitért arra is, hogy hisz a magyar válogatottban, és reméli, hogy bekerül a legjobb 16 közé a most kezdődő Európa-bajnokságon. 

Forrás:

Univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs