Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

In memoriam - Takács Ferencné

2024. október 15, kedd

In memoriam – Takács Ferencné

 

2024.09.29-én az Onkoterápiás Intézetben, hosszú súlyos betegség következtében, 63 éves korában elhalálozott az egyik legrégebbi, szeretett kollegánk, Takács Ferencné, Erzsi.

Erzsi 1979-ben általános ápolói és asszisztensi végzettséggel lépett be az egyetem kötelékébe, majd 2002, az Onkoterápiás Intézet megalakulása óta kollégánk. Onkológiai szakápolói képesítést 2003-ban szerzett. Miután előtte is onkohaematológia betegekkel foglalkozott, majd az elmúlt több mint 20 évben számtalan, több ezres nagyságrendű daganatos beteg gyógyulásában, javulásában volt aktív közreműködő, hiszen az Intézet infúziós, ambuláns kúraszerű egységében dolgozott. Ezen időszak alatt óriási tapasztalatot gyűjtött össze, így méltán taníthatta a fiatalabb kollégákat, és rengeteget segített az orvosok munkájában is. A betegek felé mindig rendkívül empatikus volt, szinte minden gyógyszeresen kezelt betegünk személyesen ismerte Őt. Közvetlen személyisége miatt mindenki szerette. Az élet szomorú fintora, hogy bár nagyon sok beteg embertársunknak segített, a súlyos kór Őt is elérte és legyőzte.

Érdemei, tudása, személyisége miatt mindenki kedvelte, szerette, a betegsége és a halála mindenkit mélyen megrendített. Úgy gondoljuk, hogy az Onkoterápiás Intézet egyik legrégibb dolgozóját, jelképét, egyúttal sokaknak jó barátját veszítettük el, akinek hozzáállása, jószíve, szakmaisága mindenki számára példaértékű volt. Szívünkben ott él továbbra is, de most szomorúan búcsúzunk Tőle.