Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

29 érmet szereztek a Pécsi Tudományegyetem sportolói a MEFOB-on

2024. május 6, hétfő

Több mint ezer egyetemista sportoló, köztük 200 pécsi vett részt a MEFOB Fesztiválon, amit a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség a Széchenyi Egyetemmel közösen rendezett Győrben, április 30-a és május 3-a között. A Pécsi Tudományegyetem mérlege: 13 arany-, 9 ezüst- és 7 bronzérem. Az összetett táblázat szerint a második helyet szerezte meg a PTE – írja az univpecs.com.

Az írásból kiderül, hogy a MEFOB Fesztivál az éves Magyar Egyetemi- és Főiskolai Országos Bajnokság tömörített változata, 10-12 sportág képviselőivel. Itt a sportolók nem klubjaikat vagy egyes szervezeti egységeiket, hanem az egész egyetemüket képviselik.

Halmos Zoárd, a Pécsi Tudományegyetem sportstratégiai koordinációért felelős megbízottja azt nyilatkozta az univpecs.com-nak, hogy a PTE hallgatói évek óta címvédői vagy győztesei több sportágnak is, ilyen az asztalitenisz, a sárkányhajó vagy a cheerleading, amikben országos szinten is kiugróak. Mint mondta, a klasszikus csapatsportágakkal is jelen vannak a rendezvényen, az utóbbi évek kiemelkedő sportteljesítménye köthető például a futsalhoz. A lányok címvédőként érkeztek, idén negyedikek lettek, a fiúk a tavalyi sikerüket megismételve a második helyen végeztek. Hozzátette, hogy a MEFOB-on versenyző hallgatók közel kétharmada az egyetemi sportklubban, a PEAC-ban sportol.

Az írás a részletes eredményeket is tartalmazza.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

MEFOB Fesztivál