Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Különleges, jubileumi karórákat kaptak a pécsi orvoskar professzorai

2024. május 16, csütörtök

Egyedi, kézzel készített karórákat kaptak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar professzorai. A pécsi orvoskar sokat köszönhet egyetemi tanárainak, akik több évtizedes munkájukkal járultak hozzá a kar fejlődéséhez. A szimbolikus jelentőségű ajándékot ünnepélyes tanári testületi ülés keretében vehették át a résztvevők május 14-én.

"Minden egyetemi tanárunk, ideértve a professzor emeritusokat és emeritákat, kapott egy szép órát. Úgy gondolom, ezzel sikerült erősíteni az összetartozást, másrészt pedig mindazoknak, akik ilyen nagyszerűvé tették a kart, ez úton is azt tudtuk mondani, hogy köszönjük szépen" - mondta el az Univ TV-nek dr. Nyitrai Miklós, a PTE ÁOK dékánja. 

Az órákat az Evolvens Budapest készítette, azokat teljes egészében Budapesten tervezték és építették.

A PTE orvoskara és az egyedi, kézzel készített órákat gyártó Evolvens közötti kooperációja fél évtizedes múltra tekint vissza. Ez idő alatt több egyedi, sosem látott karóraszéria készült a budapesti műhelyben a nagy múltú orvosképző és közössége számára. 

A 2024-es jubileumi sorozat a modern pécsi felsőoktatás centenáriuma előtt tiszteleg. A férfi óra 43 mm átmérőjű, 11 mm vastag rozsdamentes tokja egy 24 köves, japán Miyota/Citizen 9015 szerkezetet rejt, ami 42 óra járástartalékot biztosít. A 10 ATM vízállóságú óra különleges, a pécsi orvoskar arculatát tükröző számlapját nagy keménységű zafírüveg fedi.

A női óra 34 mm átmérőjű, 7 mm vastag rozsdamentes acéltokjában egy Ronda 715-ös, hétköves svájci kvarcszerkezet dolgozik öt év járástartalékkal. Vízállósága 5 ATM, egyedi, centenáriumi számlapját zafírüveg borítja.

Az ünnepi tanári testületi ülésről készült fotók itt láthatók:

Fotók:

Verébi Dávid