Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Magyar és horvát orvosi egyetemek szakmai konferenciája Zágrábban

2024. június 14, péntek

Magyarország Zágrábi Nagykövetsége nagy hangsúlyt fektet a magyar egyetemek nemzetközi felsőoktatási és tudományos-kutatási kapcsolatainak elmélyítésére és fejlesztésére, ezért szakmai konferenciák keretében biztosít lehetőséget a magyar és a horvát felsőoktatási intézményeknek a bemutatkozásra és a partnerkeresésre. Idén a magyar és a horvát orvosi egyetemek és karok vezetőit hívták meg egy rendezvényre, melynek célja a kapcsolatfelvétel, valamint a szorosabb szakmai, tudományos, kutatási, valamint diákcsere-együttműködés feltérképezése volt.

A konferencia helyszíne a zágrábi Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ volt június 12-én, a megnyitót dr. Demcsák Csaba nagykövet és Dijana Mandić, a Horvát Köztársaság Tudományos és Oktatási Minisztériumának felsőoktatásért felelős igazgatója tartotta, majd az egyetemek képviselői bemutatták intézményüket, annak nemzetközi együttműködési tapasztalatait, továbbá tájékoztatást tartottak jövőbeni terveikről is.

Magyar részről a Semmelweis Egyetemnek, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának, valamint a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának, horvát részről pedig a Zágrábi Egyetem, a Horvát Katolikus Egyetem, a Fiumei (Rijekai) Egyetem, valamint az eszéki Josip Jurj Strossmayer Egyetem orvosi karainak a képviselői voltak jelen a találkozón.