Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

"Egészség és orvostudomány az űrben - mit tartogat számunkra a jövő?"

2024. május 21, kedd

"Egészség és orvostudomány az űrben - mit tartogat számunkra a jövő?" címmel tartott előadást dr. Nyitrai Miklós, a PTE Általános Orvostudományi Kar dékánja Pluszosok Egyetemének május 6-i adásában.

Dr. Nyitrai Miklós előadásában rámutatott a terület jelentette kihívásokra, kitérve a vonatkozó kutatásokra is, érintve a pécsi előzményeket is, egyúttal felvázolva egy új kutatóközpont tervét is.

Rámutatott továbbá, hogy az irány szervesen illeszkedik a pécsi orvoskar stratégiai tervéhez, a PotePillarshoz, annak is a Tudomány és Innováció koncepciójához.

A teljes előadás alább nézhető vissza:

A Pluszosok Egyeteme immáron három és fél éve fut, ennek során neves tudósok, közéleti személyiségek, egyetemi kutatók érdekfeszítő, informatív előadásaival igyekezett hasznos ismeretekkel gyarapítani nézőik tudását.

Ahogy a honlapján is olvasható, a műsornak több mint 450 regisztrált résztvevője van az ország minden pontjáról, és több kontinensről. A regisztrált hallgatók megkapják az előadások linkjeit, de a videók bárki számára elérhetők a Pécsi Tudományegyetem YouTube csatornáján.