Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Május 20-án célba értek a pécsi gyermekonkológiáért tekerő gyermekgyógyászok

2024. május 21, kedd

Május 20-án, pünkösdhétfőn érkeztek a pécsi Széchenyi térre azok a biciklisek, akik a pécsi gyermekonkológia támogatásáért pattantak nyeregbe, hogy négy napon át mintegy 400 kilométert tekerjenek Pozsonyból a baranyai megyeszékhelyre.

A PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának századik évfordulója kapcsán nagyszabású karitatív akciót hirdettek a pécsi gyermekgyógyászok a klinika onkohematológiai osztályának a támogatásáért. A gyűjtés április 19-én, a klinika centenáriumi ünnepségéhez kapcsolódóan indult, a jótékonysági kezdeményezés csúcspontja a szlovák fővárosból Pécsre vezető biciklitúra volt, melyhez 30 elhivatott gyermekgyógyász csatlakozott, akik a „Küzdj! Tekerj! Gyógyulj!” üzenet égisze alatt négy napon át taposták a pedálokat.

A biciklitúrával az adománygyűjtés mellett az egészséges életmódra is fel akartuk hívni a figyelmet. Ez különösen azoknak a gyerekeknek fontos, akik valamilyen rosszindulatú betegségben szenvednek” - nyilatkozta az UnivTV-nek dr. Vástyán Attila, a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi docense.

Dr. Ottóffy Gábor, a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi docense, az onkohematológiai osztály vezetője elmondta, hogy hamarosan új telephelyre költöznek, ahol tágas, steril kórtermekben kezelik majd a kis betegeket. Ott egy korszerű, biztonságos játszóteret is szeretnének felszerelni részben ezekből az adományokból. Hozzátette, hogy eddig 640 ezer forint érkezett. Megköszönte a támogatást, bízva abban, hogy terveikhez még többen hozzájárulnak majd.

Forrás:

Fotó:

UnivTV/Youtube